A béka (Napi motiváció)

Ez a sztori remek motivációt jelenthet, amikor épp úgy érzed, hogy nincs senki a világon, aki megért téged, és aki szerint a vállalkozásod sikeres lehet.

Volt egyszer egy csoport béka, akik versenyezni akartak. Egy nagyon magas toronyba akartak feljutni. Sok néző gyűlt össze, hogy figyeljék a versenyt és biztassák a békákat.
Elkezdődött a verseny. A nézők közül senki nem hitt abban, hogy egy békának is sikerülni fog feljutni a torony csúcsára.
Ilyeneket mondogattak: “Ó, de fárasztó! Sosem fognak feljutni!”
Vagy: “Semmiképp nem sikerülhet, a torony túl magas!”
A békák kezdtek lemaradozni. Egyetlenegy kivételével, aki élénken kapaszkodott felfele.
A nézők kiabáltak: “Ez túl fárasztó! Senki sem fog feljutni!”
Egyre több béka gondolta meg magát és fordult vissza. Csak az az egy haladt tovább kitartóan. Egyáltalán nem akarta feladni!
Végül mindegyikük feladta, azt az egy békát kivéve, aki hatalmas ambícióval és kitartással egyedül jutott fel a torony csúcsára!
Ezután a többi béka és a nézők is meg akarták tudni, hogyan sikerült neki az, amit mindannyian lehetetlennek hittek. Egy néző odament a békához és megkérdezte, hogyan volt annyi ereje hogy feljusson a csúcsra.
Ekkor derült ki, hogy… A győztes béka SÜKET volt !!!

Néha praktikus süketnek lenni a kritikákra, a negatív véleményekre, a pesszimista megjegyzésekre, mert ezek csak visszatartanak és gátolnak a sikerben!

By | 2017-06-12T17:46:00+00:00 április 25th, 2013|Motiváció, Vállalkozás|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Sebestény Anikó 2013-04-26 at 22:06 - Reply

    Hihi! Vagyis: Brek!

Leave A Comment