Az online játékok haszna

Épp egy kóddal vacakoltam az imént, amikor eszembe jutottak a kezdetek, amikor életemben először kellett kódokkal foglalkoznom. Nem, semmi köze nem volt semmiféle üzlethez, sőt, még csak honlapkészítéshez sem. Sokkal viccesebb.

Akik ismernek, azok tudják, hogy évek óta játszom a Farmerama nevű online játékkal, igazi fanatikus vagyok. Mint minden hasonló játéknak, ennek is van fóruma, ahol egy időben elég nagy aktivitást mutattam. Bármennyire is hihetetlen, azon a fórumon többet lehet tanulni az informatikáról, kódokról, bannerekről, képszerkesztésről, tárhelyekről, géptakarításról stb., mint egy számtech blogon. A moderátorok szerintem simán kenterbe vernék a fél magyar online marketinges társadalom tudását 😀

Íme néhány dolog, amit a fórumon tanultam:

Géptakarítás:

Itt tanultam meg, hogy a gépet időnként takarítani érdemes, azóta rendszeresen használom a CCleanert. Pillanatok alatt letölthető, telepíthető, lefuttatása pár másodpercet vesz csak el az életünkből.

Képek: ingyenes tárhely, beillesztés

Ha egy fórum-hozzászólásban képet szeretnék beilleszteni, akkor azt először fel kell tölteni egy ingyenes tárhelyre. (Persze privát képeket ne tölts fel ilyen helyre!)
Én ezt szoktam használni: www.kepfeltoltes.hu
Akkor is alkalmazhatod ezt, ha pl. szeretnél valakinek megmutatni egy képet, de bármilyen okból az illető nem tudja fogadni a képet. Például Skype-on csoportos beszélgetésnél egyikünk nem tudott képet fogadni, felraktuk gyorsan a kepfeltoltes.hu-ra, linkeltük és már nézhette is. Update: sajnos a kepfeltoltes.hu megszűnt azórta, helyette használhatod ezt: http://kepfeltoltes.eu/

Képszerkesztés:

Ha nem vagy egy Photoshop mester (én sem vagyok sajnos), akkor sem kell lemondanod a képek szerkesztéséről, javítgatásáról.
Vannak szuper alkalmazások, amelyeknek a segítségével mindenféle grafikai tudás nélkül lehet képeket szerkeszteni, pl. az Ipiccy.com vagy a Canva.com.

Videószerkesztés:

Na jó, ez még kicsit messze volt a profi videóvágástól, de emlékszem, hogy a farm hatására készítettem el az első videóimat, amelyeket feltöltögettem videómegosztó oldalakra 🙂 Ezekben egyszerű vetítéseket készítettem a Windows Movie Maker segítségével – jó szórakozás volt. Azóta persze inkább Camtasia Studiót használok.

Végkövetkeztetés: játszani szabad és még érdemes is 🙂

By | 2017-06-12T18:08:24+00:00 április 27th, 2013|Technikai dolgok, Vállalkozás|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment