Milyen vállalkozást indítsak? #1. SZOLGÁLTATÓ VÁLLALKOZÁS

Gyakorikérdéseken olvastam egy kérdést, ami így szólt:

Szerintetek milyen vállalkozásba érdemes belefogni? 7 millió forint lenne amivel belekezdenék, olyan kéne ami viszonylag, 1-2 év alatt megtérül de havi szinten 600 ezret tiszta hasznot hozna.

Szegény kérdező erre 2 fantasztikus választ kapott:

Teljesen irreális, hogy 7M befektetéssel havi 0.6M-t kapj vissza ilyen rövid idő alatt, de megjegyzem hosszú távon is. Ez gyakorlatilag évi 100%-os hasznonnak felel meg, a költségeket nem számítva.

Legális vállalkozással, ez az életben nem fog összejönni! Komolyan, ezek a számok…honnan? Hogyan?

Mivel rengeteg ilyen kérdést látok, és a válaszok is hasonlóak szoktak lenni, így feltételezem, hogy az olvasóim között is akadnak bőven olyanok, akikben felmerül a kérdés, és esetleg pont ilyen idióta választ kapnak rá. Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Semmi irreális nincs abban, hogy az ember elérje ezt a bevételt. Ehhez szükséges pár hónap, ha baromi kevés pénzed van, de ha 7 millió forintja van az embernek kezdéshez…uramatyám! Akkor pillanatok alatt elérhető.

Amikor én elkezdtem a marketinges vállalkozásomat, nem hogy 7 millió forintom nem volt, de konkrétan épp akkor lettem munkanélküli, mindezt nulla megtakarítással. Nem volt pénzem semmire. Mégis, a marketinges vállalkozásomból az első perctől kezdve meg tudtam élni. Na, persze az elején nem kerestem halálra magam, ha jól emlékszem, az első hónapban talán 120.000 Ft volt a bevételem (ami rögtön több volt, mint azt megelőzően a fizetésem, szóval úgy éreztem magam, mint aki nyert a lottón). Hirdetni nem volt pénzem, az áraim meg baromi alacsonyak voltak, szóval nem csoda, hogy rögtön az elején nem kerestem magam halálra. : ) De aztán szépen növekedtek a bevételeim.

Tehát még 7 millió forint kezdőtőke nélkül is teljesen reális elérni ezt a jövedelmet, vagy még akár a sokszorosát is, legalábbis elég sok embert ismerek, akinek sikerült.

Persze nem mindegy, hogyan és milyen jellegű vállalkozással! Nem fogom neked azt javasolni, hogy nyiss Mercedes szalont, mert az pénz nélkül nem fog menni, az hétszentség. : )

De ebben a cikkben adok neked néhány ötletet, hogy milyen jellegű vállalkozásokkal lehet nagyon hamar elkezdeni a pénzkeresést.

SZOLGÁLTATÓ VÁLLALKOZÁS

Igen, ezzel kezdtem én is, és ez volt az, amivel gyakorlatilag anélkül szereztem ügyfeleket, hogy egy fillért is elköltöttem volna hirdetésre. (A vállalkozásom kb. első félévében egyáltalán nem költöttem hirdetésekre, csak később, amikor már elkezdtem listát építeni és tanfolyamokat árulni.) Mindössze a Facebookon pár hónap alatt felépített kapcsolati tőkémet, és ingyenes módszereket használtam. (Az is jó egyébként, ha kezdetben ingyen elvállalsz pár referenciamunkát, majd szépen elkezded építeni az ügyfélköröd.)

A szolgáltató vállalkozás akkor az igazi, ha állandó ügyfeleid vannak, akiktől rendszeres jövedelemhez jutsz.
Természetesen több ügyfeled van egyszerre, így ha valamelyik kiesik, akkor is nyugodtan működhet tovább a vállalkozás. Folyamatosan törekedni kell arra, hogy új ügyfelek érkezzenek, és a betelt kapacitás sokszor azt eredményezi, hogy nemcsak neked van elég munkád, de már alkalmazottat is fel kell venned.
Évi 12 millió forintos bevételig ÁFA-mentesen lehetsz katás, így gyakorlatilag havi átlag 1 millió forintos bevételed lehet, ami után havonta mindössze 50.000 Ft-ot (Kata) kell adóznod. Vagyis a fenti kérdésben szereplő 600 ezer forintos tiszta haszon bőségesen megvan, még több is, ráadásul még 7 millió forintot sem kellett befektetnünk, mint a példában. Ennyit arról, hogy “Komolyan, ezek a számok…honnan? Hogyan?” Hát innen, és így, teljesen legálisan és szabályosan.

Mi lehet egy szolgáltató vállalkozás? Íme néhány példa, de a sor folytatható a végtelenségig:

– bármilyen virtuális asszisztencia: marketing, szövegírás, posztolás Facebookra, Instagramra, hirdetések feladása apróhirdető oldalakra, telesales munkák végzése, ügyfélszolgálati teendők ellátása, csomagfeladás, ügyintézés, igazából bármi, amire egy cégnek szüksége lehet; a kisebb cégek nem fognak erre külön embert felvenni, és örömmel veszik igénybe szolgáltatásként,
– mindenféle mesterember-munka: szerelés, javítás, ház körüli munkák, kertészkedés, fűnyírás stb. Ez persze nem online vállalkozás, hiszen élőben kell jelen lenned, viszont kiválóan reklámozhatod magad online. (Figyelj arra, hogy egyes tevékenységi körökhöz szükség lehet a megfelelő végzettségre)
– bármilyen szakma, ami a végzettségednek megfelelő, és akár online is tudod tartani a kapcsolatot az ügyfelekkel: könyvelés, fordítás/szakfordítás, szövegek helyesírásának javítása/lektorálás, honlapkészítés, honlap-üzemeltetés, programozás, grafikai munkák, stb. (Sokan elhelyezkednek egy cégnél, és nem építenek saját vállalkozást, pedig abban sokkal nagyobb potenciál van; igaz, időbe kerülhet felépíteni az ügyfélkört, de ez akár munka mellett is szépen elkezdhető)
– szolgáltatások, amelyeket élőben végzel: takarítás, kutyasétáltatás, bébiszitter, dédiszitter, stb.

Tuti, hogy van valami, amihez te is értesz, el tudod és el is akarod végezni.

Az online világ ma már annyi eszközt és fegyvert ad a kezünkbe, hogy butaság nem használni őket. Az online marketing kellő ismeretével nem okozhat gondot a vevőszerzés és egy jól működő vállalkozás felépítése.

És még egy nagyon fontos gondolat! Amikor vállalkozókról, vállalkozásról van szó, akkor mindig felmerül a csalás, ügyeskedés, meg hogy csak úgy lehet vállalkozni. Hát ez nem így van. Nyilván az is megkönnyíti a dolgot, ha van politikus ismerősöd, vagy te magad vagy az – de anélkül is menni fog!

INDÍTSD EL SAJÁT ONLINE VÁLLALKOZÁSODAT!

Elkészítettem számodra ezt az e-könyvet, amelyben lépésről lépésre megmutatom neked, hogyan indíthatod el a saját vállalkozásodat. Kattints a képre és kérd most:

“Milyen vállalkozást indítsak? #1. SZOLGÁLTATÓ VÁLLALKOZÁS” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!