Vállalkozó üzemmód

Amióta elkezdtem csinálni a magam kis vállalkozását, azóta leszoktam az alvásról. Hiába próbálok visszaszokni rá, nem megy. Egyszerűen úgy érzem, hogy lemaradok valamiről, felesleges időpocsékolásnak érzem. Még akkor is, amikor egyébként álmos vagyok…


Én, akinek mindig is végtelen volt az alvásigénye, mostanában 2-3 óra alvásidőkkel pörgök. Már amikor egyáltalán  lefekszek aludni. Mert van, amikor még azt sem…és hát munka mellett (mert még az is van) ez így nem annyira jó.

Az én agyamban a vállalkozói lét valahogy szervesen összekapcsolódott azzal, hogy non-stop dolgozom. És nem hogy fárasztó, hanem épp ellenkezőleg: izgalmas és felemelő maga a tudat, hogy MAGAMÉRT dolgozom, az én vállalkozásomért!

Nem másnak hozok hasznot, hanem magamnak. Vagy pláne, nem a semmit művelem egész nap.

A legmeglepőbb, hogy amikor zombi üzemmódban írom a tananyagokat, úgy, hogy szó szerint alig vagyok magamnál közben, akkor kapom a legtöbb pozitív visszajelzést. Érdekes, ugye? Bezzeg a még ébrenléti állapotban létrehozott, alaposan átrágott, a tökélyig finomítgatott szövegeim nem arattak ekkora sikereket!

Miért szeret az ember vállalkozó lenni? Mi motiválja? A pénz? Igen, az is, de nemcsak a sok pénz csábító ígérete az, ami miatt az ember erre a létformára vágyik. A függetlenség, a szabadság, az alkotás szépsége, a tudás és tehetség elismerése, a köszönő, dicsérő vagy éppen jószándékú kritikát megfogalmazó sorok, a sok-sok tanulás, az elmélet után a gyakorlati megtapasztalás, az új ismerősök, sorstársak, akik a környezeteddel ellentétben nemcsak hogy megértenek, hanem pontosan értik és érzik azt, amire gondolsz… Mindez együtt egy egészen euforisztikus hangulatot eredményez, amikor is nem undorral várod a másnapot (mint amikor bejársz dolgozni a munkahelyedre), hanem örömmel és várakozással.

Az életet élni kell, nem túlélni, szokta mondani egy ismerősöm, és tényleg. Vállalkozóként az ember elhiszi, hogy élhet, és úgy is érzi, hogy él.
Igen, ezeket a sorokat is zombi üzemmódban írtam, de nem bánom. Álmodni szép, de még szebb éberen megélni az álmainkat. 

By | 2017-06-12T18:16:27+00:00 június 10th, 2013|Vállalkozás|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment