Blog

Az online vállalkozás fajtái

Felmerülhet a kérdés, hogy mit is jelent pontosan az online vállalkozás, milyen lehetőségek állnak előtted, ha “virtuálisan” szeretnél vállalkozni.

Mennyibe kerül egy online vállalkozás elindítása?

Az online vállalkozásban az a legszuperebb, hogy sokkal kevesebb pénzből elindítható, mint amennyibe egy hagyományos vállalkozás: pl. egy élelmiszerbolt, egy autókereskedés, egy turkáló vagy bármilyen fizikailag is létező bolt létrehozása kerül. Éppen ezért olyan emberek is belevághatnak ebbe, akiknek nincsenek elkölthető milliói, sőt nagyon kevés, minimális kezdőtőkével rendelkeznek. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem azokat a költségeket,…
Read more

Vállalkozásindítás tipikus hibái 2: Nem megfelelő fontossági sorrend

Vállalkozás indításánál nagyon sokan követnek el bizonyos hibákat. Ezeket gyűjtöm össze, és néhány bejegyzésen keresztül megmutatom neked, hogy mit érdemes elkerülnöd. A második tipikus hiba:  Amikor a vállalkozásod elindításánál kicsit felcseréled a fontossági sorrendet.

Vállalkozásindítás tipikus hibái 1: Beleszeretni egy nem működő ötletbe

Vállalkozás indításánál nagyon sokan követnek el bizonyos hibákat. Ezeket gyűjtöm össze, és néhány bejegyzésen keresztül megmutatom neked, hogy mit érdemes elkerülnöd. Az első tipikus hiba: Beleszeretni egy nem működő ötletbe.

Mi kell ahhoz, hogy vállalkozást indíts?

Szoktam nézegetni a Gyakori Kérdések nevű oldal Saját vállalkozás rovatát, ahol szinte naponta teszik fel a kérdést: Van x millió forintom, milyen vállalkozást indítsak? Én ilyenkor legszívesebben azt mondanám a kérdezőnek: 

Szolgálati közlemény: megújultunk!

2013-ban kezdtem el írni a Kezdő Vállalkozó Blogot, először a Bloggeren, majd átköltöztettem az egészet saját domainre. Most pedig ez történik éppen:

Hogyan építsd vállalkozóként a kapcsolati tőkédet?

Nemrégiben felháborodott levelet kaptam a blog egyik olvasójától. Az nem tetszett neki, amit egy másik cikkben írtam: “Ismerkedj minél több vállalkozóval, erre már rengeteg lehetőség van a mai világban. Annak nincsenek ismerősei, aki nem akarja, hogy legyenek.” Szerinte ez nem igaz, példákat és tippeket kért. 

Vállalkozók versus alkalmazottak

Kedves Olvasóm! Te talán vállalkozó vagy, de az is lehet, hogy csak az szeretnél lenni, csak éppen nem könnyű belekezdeni. Olvasd el az én történetemet, és rájössz, megéri-e.

Ha szereted a munkád

Van egy mondás, mi szerint: Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és akkor soha többet nem kell dolgoznod. Miközben azt kerestem, hogy pontosan kitől származik ez a mondás, ráakadtam egy fórumra, ahol a kérdező azt a kérdést tette fel, hogy mennyire értenek egyet ezzel mások.

Ugye keresel majd magadnak egy rendes munkát? 

Tuti, hogy te is végig fogod ezt hallgatni 🙂 Vigyázat, a cikk iróniát tartalmaz!